Videotest: Vandringsstavarna Sky Carbon, från Camp - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 20 July 2016

Videotest: Vandringsstavarna Sky Carbon, från Camp

Sky Carbon är ett par ultralätta vandringsstavar som är hopvikbara i tre sektioner och även ställbara i längd.


Stavarna Sky Carbon från märket Camp är ett par ultralätta vandringsstavar som är hopvikbara i tre sektioner till en storlek av 36 cm, men de är även ställbara i längd som klassiska moderna vandringsstavar. Idag finns endast ett fåtal liknande modeller på marknaden.

Stavarna Sky Carbon är mycket mångsidiga, något vi har uppskattat under testet. Det är inga trailrunning-stavar, då de är något tyngre. De är anpassade för vandring, men kan även användas vid alpinism, snöskoturer, etc.

Med sina 377 gram per par, konstruktion i kolfiber, ergonomiska handtag, tre typer av trugor som enkelt kan bytas, är dessa stavar ett utmärkt val för den som vill ha samma höga kvalitet som hos ett par klassiska vandringsstavar vad gäller hållfasthet och möjlighet att reglera längd, men som föredrar ett viksystem som upptar mycket litet utrymme samt låg vikt, knappt 190 gram per stav.

Speciellt uppskattar vi designen när det gäller de lätt utbytbara trugorna, den reglerbara längden som låses med ett flicklocklås och möjligheten att ställa in stavarnas styvhet genom den inre kabeln. Vi gillar också de ergonomiska och bekväma handtagen och handledsremmarna samt de mycket slittåliga utbytbara spetsarna i volfram.

Tack vare detta kan vi rekommendera stavarna för vandring, snöskoturer, ja till och med för skidåkning. Men i det senare fallet så måste man vara medveten om att de inte är lika tåliga och stabila som en tvådelad stav.

Vad gäller trailrunning så finns det speciella stavar anpassade för just det som väger upp till 25% mindre. Men denna typ av stavar kan endast rekommenderas för experter på grund av dess begränsade hållfasthet. Sky Carbon-stavarna fungerar dock utmärkt för nybörjarlöparen eller mer erfarna löpare som springer i tekniskt svår terräng där stavarna utsätts för stor påfrestning.

CAMP Sky Carbon

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom