Video: Chris Sharma i Montrebei del III - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 20 July 2016

Video: Chris Sharma i Montrebei del III

Chris Sharma och Klemen Becan ger sig an den sista pitchen på sitt projekt i Montrebei, en svindlande 8c+ väldigt högt upp på klippan.


Chris Sharma och Klemen Becan ger sig an den sista pitchen på sitt projekt i Montrebei, en svindlande 8c+ väldigt högt upp på klippan.

Men deras vistelse i den väldiga ravinen mellan Aragonien och Katalonien i Spanien begränsar sig inte enbart till klätterleden: ”Detta är som en ny värld, i ingenmansland”, bekräftar Sharma angående Montrebei. ”Detta är mycket mer än klättring. Det är en total naturupplevelse.”

De njuter av vattnet, och med flottar och kajaker (vilka de ofta använder för att ta sig till leden, eller enbart för nöjes skull) upptäcker de perfekta platser för Deep water solo-klättring, tillsammans med perrito Barques, filmaren Ricardo Giancola och den legendariske australiensiske fotografen Simon Carter.

Vad gäller leden så jobbade de hårt under hela våren med alla pitcher och de längtar nu till hösten för att kunna slutföra den. ”Jag tror vi kan klättra den under en dag, i annat fall så får vi sova i en hängmatta. Jag tror det är möjligt att vi klarar av den i år... men om inte, så nästa år”, säger Klemen Becan.

Den spektakulära leden ligger i Congosto och består av sex pitcher, 6c, 9a, 8b+, 8c, 8c, 8c+. Den är mycket varierande och tekniskt utmanande. När den klättrats i sin helhet kommer den antagligen att vara världens svåraste multipitchled för sportklättring. Leden bultades nedifrån av Chris Sharma.

Video: Ricardo Giancola
Chris Sharma Barcelona

Den sista pitchen, 8c+

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom