Videotest: Atom SL Hoody från Arc’teryx - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 09 August 2016

Videotest: Atom SL Hoody från Arc’teryx

Det kanadensiska märket Arc’teryx har tagit fram en jacka för vår-, sommar- och höstsäsongerna som kombinerar vinterjackans värmande syntetstoppning med sommarjackans komfort och låga vikt.


Den nya jackan Atom SL Hoody från Arc’teryx lever upp till ett baskoncept som tilltalar oss: att utveckla en jacka som fungerar under vår-, sommar- och höstsäsongen, genom att utgå från de syntetfodrade jackor som ofta används som mellan- eller ytterlager på vintern.

Denna typ av jackor fick ett stort genombrott på marknaden då de kombinerade bra värmeisolering med låg vikt och stor komprimeringsförmåga. Detta tillsammans med deras mångsidighet som ytterlager, vid kallt och torrt väder, och som mellanlager kallt eller fuktigt väder, gjorde att de ersatte fleecejackorna då de tar liten plats i ryggsäcken och är mycket bekväma.

Under soliga sommardagar är denna typ av plagg däremot alltför varmt. Därför har Arc’teryx nu tagit fram en jacka med minimal vikt, 261 gram inklusive huva, och stor komprimeringsförmåga som gör att den tar upp minimal plats i ryggsäcken. En jacka som är tekniskt avancerad med stretchpaneler på sidorna, har en sportig design, samt är anpassad för vår-, sommar- och höstsäsongerna.

Vi sparar vikt och utrymme på våra vandringar utan att för den skull offra komfort och säkerhet. De huvudsakliga användningsområdena för Atom SL Hoody är alpinism och vandringar under vår-, sommar- och höstsäsongerna. Förutom det passar den även utmärkt till t.ex. toppturer på våren. Jackan finns i både dam- och herrmodell.

Jackan är fodrad med Coreloft, ett material som är mycket lätt och har bra värmeisolering. Yttertyget är tillverkat i det av Arc’teryx patenterade materialet Tyono, vars utmärkande egenskaper är dess goda vattenavstötande effekt, materialet är inte vattentätt, och dess hållbarhet trots sin extremt låga vikt.

Uppenbarligen är materialet inte lika slitstarkt som material som väger tre gånger så mycket, men jackan tål betydligt mer än vad den ser ut att tåla. Om vi bara är lite försiktiga med jackan så kommer den att hålla under lång tid.

Atom SL Hoody är ett plagg som vi verkligen tycker om.Vi kan ha med jackan i ryggsäcken, under hela året, utan att den märks och tack vare dess praktiska och tekniska design kommer den att värma oss i alla nödvändiga situationer, utan att för den skull vara obekväm och störa oss under våra aktiviteter.

Arc'Teryx Atom SL Hoody

Köp nu

Arc'Teryx Atom SL Hoody W

Köp nu

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom