Videotest: Klätterskor Boreal, Mutant och Silex - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 18 August 2016

Videotest: Klätterskor Boreal, Mutant och Silex

Den här gången testar vi och jämför två mycket olika modeller av klätterskor från märket Boreal – Mutant och Silex.


KLÄTTERSKORNA MUTANT
Klätterskor för dem som klättrar leder i de övre gradregistren. Tillverkaren har i detta fallet designat skorna med tanke på leder i graderna 8 och 9, därav namnet Mutant.

Kompromisslösa: total känslighet och stabilitet på minimala lister. Ovansidan är tillverkad med tanke på mycket avancerad klättring och toehooks och är därför täckt med ett gummimaterial kallat Friction Skin. Det är egentligen inte för att få bättre grepp, även t.ex. läder ger ett utmärkt grepp, utan för att ge ökad känslighet mot stenen. En utveckling mot en sko med absolut känslighet även på ovansidan. Hälen är även den designad för ökad känslighet när man ska trycka ifrån ordentligt.

Det är uppenbart att de är asymmetriska och har böjd sula, något som underlättar när man ska trycka ifrån ordentligt, vare sig det gäller på svaväggar eller överhäng. Trots deras form bekräftar de tre personer i vårt team som testat skorna att de är bekvämare än andra klätterskor av denna typ.

Vi gillar Boreals sula Zenith, framför allt för att den inte förlorar i prestanda varken vid kyla eller hög värme. Klätterskorna passar perfekt vid kallt väder; då andra sulor blir hårda och förlorar greppkapacitet, så behåller denna sula sin flexibilitet.

Kardborrstängning är det normala vad gäller klätterskor för bouldering och tuffare leder, då man ofta måste ta på och av sig dem under en dag av klättring. Mutant är praktisk tagen en klättersko av toffeltyp, men med kardborrstängning och förstärkt häl.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det är en utmärkt sko för bouldering och för dem som klättrar i de högre graderna. Denna sko kan absolut jämföras med de allra bästa på marknaden.

Boreal Mutant

KÖP NU


KLÄTTERSKORNA SILEX
Silex är en helt annan typ av klättersko, anpassade för den medelgoda klättraren, för trad- och multipitchklättring, etc. Den ger bra stöd och stabilitet på kanter tack vare en styvare sula men på bekostnad av mindre känslighet.

Silex uppfyller mer än väl sina syften, utan att vi funnit några brister i prestandan. De är också mycket bekväma. Vi kan rekommendera dem för nybörjarklättrare eller för multipitchklättring. De fungerar även bra för den medelgoda klättraren tack vare att de ger klättraren mycket bra stöd och stabilitet.

Boreal Silex

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom