Klubbmästare korade i årets sista klättertävling hos LKK - barrabes.com
Currency


BLOG | BARRABES VÄNNER | 30 November 2016

Klubbmästare korade i årets sista klättertävling hos LKK

Nu är det avgjort, Linköpings klätterklubbs mästare år 2016 är: Elias Erdtman (herr), Lydia Filipsson (junior), samt Anke Schwarzkopf och Lotta Folkesson (dam)!

Vinnaren i damkategorin, Lova Rosenqvist klättrar ett av tävlingsproblemen. Foto: Jakob Sanne
Den 20 november hölls den sista deltävlingen i Linköpings klätterklubbs klubbmästerskap. Över 40 deltagare deltog i söndagens bouldertävling som hölls i klubbens lokaler i Hangaren. Efter ett kval med 57 problem gick tre klättrare i varje klass (dam, herr och junior 10-18 år) vidare till en final på särskilt utvalda finalproblem för respektive klass.

I juniorklassen var det Samuel Öman som knep förstaplatsen efter en grym prestation i finalen. Damklassen var jämn mellan Lotta Folkesson och nykomlingen Lova Rosenqvist. Avgörandet kom på sista problemet då Lova efter flera försök lyckades toppa. I herrklassen var det precis som i senaste tävlingen väldigt jämnt, efter Christoffer Malmgren och Bo Lee landade fem herrar på 63 poäng och vem som gick vidare till finalen utsågs genom en "speedrun" som utslagstävling. Av de två som lyckades toppa problemet var Andreas Forsén snabbast på 14 sekunder! Herrfinalen slutade med samma placering som efter kvalet: Christoffer Malmgren tog hem sin andra seger i klubbmästerskapet.

Christoffer Malmgren, herrkategorins vinnare, på väggen. Foto: Jakob Sanne
Efter denna deltävling är det nu avgjort! 2016 års mästare, i inomhusklättring, i Linköpings klätterklubb är…trumvirvlel… Elias Erdtman (herrklass), Lydia Filipsson (juniorklass) samt Anke Schwarzkopf och Lotta Folkesson som hamnade på exakt samma poäng i damklassen! Vinnarna prisades med ära och jubel – samt en gyllene karbin som hängs i klätterklubbens hall.

Klätterklubbens styrelse hälsar att ”konceptet med klubbmästerskap varit väldigt uppskattat av medlemmarna i klubben och vi hoppas att det återkommer följande år. Stort tack till alla som medverkat, både tävlare och funktionärer, och ett extra tack till våra sponsorer Barrabes som gjort detta möjligt!”

Linköpings klätterklubb

Publik under LKKs sista klättertävling i år. Foto: Jakob Sanne

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom