Regenactiv och Bmax från Lurbel - Komplett och naturligt skydd - barrabes.com
Currency


BLOG | TEKNOLOGI | 01 June 2017

Regenactiv och Bmax från Lurbel - Komplett och naturligt skydd

Regenactiv är ett utmärkt exempel på hur en av de främsta strumptillverkarna, det spanska märket Lurbel, arbetar med forskning och utveckling av strumpor för friluftsliv.

Här hittar du hela Barrabes sortiment av strumpor från Lurbel.

Strumpor är likt underkläder en grundläggande del av vår utrustning för friluftsliv, det är däremot något som vi inte alltid tänker på. Det är knappast meningsfullt att spendera pengar på ett par avancerade vandringskängor för att sedan förstöra upplevelsen genom fel val av strumpor. Det är ju trots allt strumporna som är i kontakt med huden.

Bland världens ledande märken av friluftsstrumpor så är det ett som sticker ut från mängden, tack vare sin forskning och utveckling, det handlar om Lurbel.

Ett bra exempel på deras arbete är materialet Regenactiv som utvecklades för några år sedan. Regenactiv består av helt naturliga antibakteriella komponenter och skyddar i många fall upp till 99% mot de vanligaste typerna av fotsvampsinfektioner.

REGENACTIV

Hur tillverkas materialet?

Först utvecklade de ett basmaterial på cellulosa, vilket har fördelen att det absorberar 50% mer än ett traditionellt bomullsplagg.

Därefter tog de fram en perfekt jonisering till denna bas, marina partiklar extraherade från skaldjur och mollusker.

Slutligen vävdes dessa samman med ett silvergaller, Silver Base Layer, som skapar tygets struktur.

Vilka är fördelarna?

 • Skydd mot bakterier och svampinfektioner
  Laboratorietester visar att materialet till 99% reducerar Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Scherichia coli, Pseudomona aeruginos och minskar Epydermophyton stockadalae och Tricophyton mentagrophytes med 76-90%.
  Förövrigt så är tillväxten av Candida albicans och Epydermophyton floccosum 0%.
 • Förebyggande mot hudirritationer
  Tester visar att hudirritationer i många fall minskas ned till 0%, tack vare skyddet mot fotsvamp och förmågan att absorbera fukt.


Hur används det?

Vi hittar Regenactive i två former bland Lurbels produkter:

 • I över 90% i strumpor anpassade för återhämtning
  Det tillåter att huden snabbt återhämtar sitt naturliga skydd efter en hård ansträngning och på så sätt undviks irritationer och fötterna bibehålls bakteriefria.
 • En mindre procentandel används i Lurbels stjärnprodukt: Bmax.

BMAX
Materialet Bmax togs fram 2012 som en utveckling av Regenactive för att dra nytta av fördelarna med den skyddande tekniken i en rad sportstrumpor för löpning och vandring. Tack vare dess höga prestanda som håller fötterna i perfekt skick genom att förhindra blåsbildning, överhettning, fukt och friktion, har det spanska varumärket nu lanserats internationellt.

I serien Bmax kan vi hitta ett brett utbud av strumpor för olika aktiviteter och omständigheter: för höga temperaturer, för vinterbruk etc.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom