Nyheten Akyra från La Sportiva - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 15 June 2017

Nyheten Akyra från La Sportiva

Trailrunningskorna Akyra från det italienska märket La Sportiva är årets stora nyhet inom trailrunning.


Frågan som många löpare ställer sig är: Var i La Sportivas sortiment kommer dessa skor att placeras rent funktionsmässigt?

De första ryktena var att de skulle ersätta de kända Ultra Raptor. Det stämmer däremot inte, bägge modellerna kommer att finnas kvar i sortimentet. Trots det är det fortfarande ett rykte som sprids bland idrottsutövare och i olika forum.

Akyra kommer att placeras mellan Akasha och Ultra Raptor. Ett av de bästa sätten att beskriva dem kan vara som ett par kraftigare och slittåligare Akasha, eller som ett par smidigare och mer dynamiska Ultra Raptor.

De är perfekta för snabba medeldistanslöpare som vill ha ett bättre skydd än vad Akasha kan erbjuda, samt för ultralöpare och långdistanslöpare som vill ha mer dynamik och smidighet.

Enligt den här beskrivningen så kan det tolkas som att Akyra ersätter de bägge tidigare nämnda modellerna, eller att de varken tillhör den ena eller den andra kategorin skor. Det stämmer däremot inte, de fungerar utmärkt när de sitter på fötterna och man förstår direkt deras tänkta användningsområde. Det finns ultralöpare som föredrar smidighet och dynamik på bekostnad av mindre skydd och alla ultralopp går inte heller på tekniskt underlag (många genomförs nästan helt på stigar). Andra löpare vill ha ett extra skydd, även om de gillar Akashas smidighet och dynamik.

Trots att de är anpassade för långa distanser är de riktigt mångsidiga skor. Med undantag från mycket specifika aktiviteter rekommenderar vi dem till alla som endast använder ett par skor för många olika typer av löpning; för träning, tävling, ultralopp, halvdistanser, lätt terräng och teknisk terräng. Det är ett par skor som passar till nästan all typ av löpning.

Hur du väljer trailrunningskor

La Sportiva Akyra

KÖP NU

La sportiva Akyra

KÖP NU

La sportiva Akyra

KÖP NU

La sportiva Akyra W

KÖP NU

La sportiva Akyra W

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom