Michelin tillverkar sulor till trailrunningskor från Mizuno - barrabes.com
Currency


BLOG | TEKNOLOGI | 28 June 2017

Michelin tillverkar sulor till trailrunningskor från Mizuno

Det japanska märket Mizuno har utnyttjat Michelins erfarenheter för tillverkningen av sina sulor.

Mizuno Hayate 3
Sulan är en av de viktigaste, kanske till och med den viktigaste, detaljen på en trailrunningsko. Den är vår kontakt med underlaget och den detalj som gör det möjligt för oss att säkert ta oss fram på all typ av underlag, i både blöt, lerig och stenig terräng.

Mönstret och materialet är det som gör skillnaden och ofta är det svårt att uppfylla en löpares alla behov då varje typ av underlag kräver sitt specifika mönster och gummi. Trots det så kan vi idag se att tillverkarna nått stora framgångar med sin a mångsidiga sulor, något som var otänkbart för endast några år sedan.

Det japanska märket Mizuno fattade ett beslut vid utvecklingen av sina sulor: att samarbeta med de mest erfarna på området och låta den franska däcktillverkaren Michelin designa och tillverka dem.

Det beslutet ledde till att de fick tillgång till en av de bästa gummisammansättningarna som idag går att hitta, Outdoor Compound, resultatet av årtionden av forskning och utveckling inom bil- och cykelindustrin. Vid utvecklingen av Mizuno-sulorna har Michelin baserat design och materialval på två av sina däckmodeller:

Mountainbike-däcket Wild Mud, berömt för bra grepp, hållbarhet och sin utmärkta förmåga att avlägsna lera. Det används i sulorna på modellerna Wave Mujin, långdistans- och ultralopp, och Wave Daichi, en något lättare och mer dynamisk modell.

Mizuno Mujin 3

Mizuno Daichi
Mountainbike-däcket Wild Rock, anpassat för stenig och mycket teknisk terräng. Det används på den snabba och dynamiska modellen Wave Hayate, Mizunos ”flygande sko”, som ger utmärkt känsla av underlaget. En perfekt sko för snabb träning och tävling.

Mizuno Hayate 3
Genom att använda Outdoor Compound ges ett av marknadens bästa grepp vid utförslöpning, mycket bra fäste i all typ av terräng och utmärkt funktionalitet i lera (framför allt hos modellen Wild Mud). Materialet ger dessutom en bättre hållbarhet än den som andra sulor med den här typen av mönster vanligtvis brukar ha.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom