Nya löparskor för trailrunning Norvan VT från Arc'teryx - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 05 July 2017

Nya löparskor för trailrunning Norvan VT från Arc'teryx

Det kanadensiska märket kliver in i trailrunningvärlden och gör det i triumf.


Trailrunningskorna Norvan är Arc'teryx första bidrag till trailrunningvärlden. Tack vare deras tålighet kan de även fungera väl i bergslopp och utanför stigarna, en mycket alpin sko som trots det inte förlorar kvaliteten i trailspåren.

En av nyheterna med skorna är deras dubbla sulor. Tillverkade av Vibram med två olika zoner, den främre delen som är svart, idrogrip, och den bakre delen som är orange, megagrip.

Idrogrip är mjukare, ger bättre grepp när skorna används till klättring och mycket bra fäste i tuff terräng. Vi tycker även om hur de fungerar i blöt och snöig teknisk terräng. Sulan fungerar också bra på stigar, men inte lika bra i lera då de är designade för användning i berg och snö.

Megagrip är hårdare och används i den bakre delen av skon. Den är mer slittålig och ger den stabilitet som behövs i nedförsbackarna. Den har bra fäste, även om vi märkt något mindre grepp på våt granit.

Tre böjpunkter i den främre delen av skon, samt en i mitten, gör att skorna vid stigning är extremt flexibla och bekväma. En böjpunkt i hälen hjälper till med stötdämpningen. På plant underlag är de medelreaktiva och ibland så skulle det vara skönt med lite mer reaktivitet i skorna.

Vi gillar verkligen deras upper, tillverkad i det slittåligaste materialet som kan hittas bland marknadens trailrunningskor. Tårna är väl skyddade i ett något styvt material, utan att minska böjligheten, och nylondelarna ger god luftgenomströmning.

Chassit är excellent och ger rejält med stabilitet vid utförslöpning. Skorna har god stötdämpning och är väldigt stabila när vi ökar farten i nedförsbackarna. De är även bekväma i uppförsbackar och på plant underlag. Dess drop på 9 mm gör att de passar bra på medeldistanser, men även på längre lopp och ultralopp för löpare som väger mindre än 70 kg.

En annan nyhet är dess snörningssystem som tillåter justering inför nedförsbackarna med en enkel rörelse: genom att dra ett av snörena på vänster sida tills det fäster i en plastdel på motsatt sida dras skorna ytterligare åt kring foten för utförslöpningarna. När vi ska löpa uppför, och vill ha mindre tryck över foten, så kan vi förlänga något vid plastkroken.

Skorna har en inre strumpa, likt resten av Arc'teryx modeller, som fungerar mycket bra. Den förhindrar att sand och grus kommer in i skon, samt ger den fördelen att vi inte behöver dra åt skosnörena så hårt. Strumpan ger även större bekvämlighet och motverkar skavsår.

Vår generella uppfattning av skorna är riktigt bra och de uppfyller alla förväntningar som vi hade på märket. Den är en sko med mycket bra grepp, framförallt i hård terräng, med bra stötdämpning och böjlighet. De är kanske främst anpassade för medeldistanslopp och även ultralopp för löpare under 70kg. Tack vare sin slittålighet är de anpassade för all typ av bergig terräng.

Arc'teryx - Norvan VT

KÖP NU

Arc'teryx - Norvan VT GTX

KÖP NU

Arc'teryx - Norvan VT W

KÖP NU

Arc'teryx - Norvan VT GTX W

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom