Video: 1ª bestigning av Mt. Reaper, Alaska, M7, 85º, A1 - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 13 January 2016

Video: 1ª bestigning av Mt. Reaper, Alaska, M7, 85º, A1

Den 17 maj 2015 utförde alpinisterna Hansjörg Auer och Much Mayr en fantastisk klättring i Alaska, något som blev den första bestigningen av Mount Reapers norrsida. Genom bestigningen öppnade de leden “Sugar Man” (M7, 85º, A1, 750m), som namngavs efter de dåliga förutsättningarna med ”is som socker”.


”Vi hade väldigt ostabilt väder, med blå och klar himmel under endast en enda dag. Förutom detta så var temperaturerna högre än vad vi hade förväntat oss, men trots detta så bestämde vi oss för att göra ett försök. På grund av alla dessa faktorer var vi tvungna att göra en snabb bestigning med så lätt packning som möjligt. Det tog oss till slut 12 timmar att ta oss från baslägret till toppen, och tillbaka. Blåsten gjorde att vi blev utsatta för ett antal kastvindar med pulversnö, och förutom det så fanns det få möjligheter för säkring under flera av de långa och vertikala passagerna(vissa standplatser byggdes endast med hjälp av våra isyxor)”.

Trots de svåra förutsättningarna så utförde de denna vackra alpina bestigning, under det som även var Auers första besök i Alaska.

Alaska: tidigare obestiget berg och en ny led av Hansjörg Auer och Much Mayr.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom