Video Test: Lithic de Arc'teryx - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 27 January 2016

Video Test: Lithic de Arc'teryx

Ett par handskar med en flexibilitet utöver det vanliga. De möjliggör ett säkert grepp samtidigt som de effektivt skyddar mot kylan och passar utmärkt till vinteraktiviteter. Tack vare ett 3-lagers Gore-T.ex. membran, så väl i handflatan som på handryggen, har de ett komplett skydd mot väder och vind.


Handskarnas material har en bra balans mellan hållbarhet-vikt-flexibilitet med TPU-förstärkningar som motverkar väta, istället för det mer vanligtvis använda lädret. Detta gör även handsken lättare, förhindrar att den ökar i vikt när den blir blöt och motverkar den värmeförlust som uppstår genom kontakt med ett fuktigt material. Dessutom har antalet sömmar minimerats och de märks knappast.

Designen har utformats med tanke på att passa vintersporter såsom topptursskidåkning och Freeride. Handsken kan justeras både utanför och innanför jackärmen. Dess snölåssystem tillsluter effektivt, kan utföras med en hand med handskarna på och är snabbt och enkelt. Ett gummiband förhindrar att vi tappar handskarna vid korta pauser.

Handskarna har tre typer av Primaloft-fyllningar, anpassade efter handens behov av värme och flexibilitet, vilket erbjuder en kombination av både effektiv värme- och rörelseförmåga. Till skillnad mot andra handskar förlorar dessa inte i smidighet tack vare fyllningen, som är mer kompakt och mindre skrymmande vid handens kontaktytor.

Det mest utmärkande för dessa handskar är dess komfort. På grund av handens anatomi är det komplicerat att designa en handske som kombinerar greppvänlighet med bra skydd mot kyla. Arc'teryx har dock tack vare sitt system TRI-DEX DEXTERITY lyckats uppnå detta med en genomtänkt design och nästan osynliga sömmar. Handsken följer handens rörelser mycket bra och tillåter grepp och rörelser, som tidigare varit svåra att utföra med lika varma vinterhandskar.


Arc'teryx Lithic Glove

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom