Purple Open 2016 - barrabes.com
Currency


BLOG | BARRABES VÄNNER | 14 March 2016

Purple Open 2016

Deltagarsuccée vid Purple Open 2016, 200 klättrare medverkade vid klätterfesten på Karbin Klätterhall.

I lördags, den 12 mars, deltog 200 klättrare vid årets upplaga av Purple Open. Den första delen av klätterdagen bestod av klättring i öppet format med hela 30 olika boulderproblem uppsatta av ledbyggarteamet. Svårighetsgraderna varierade i fem olika nivåer och klättrarna markerade själva de problem som avklarades på ett poängkort, en återspegling av den tillit och det kamratskap som finns inom klättringen.

Efter tre timmars frenetiskt klättrande samlades alla poängkort in för en sammanställning av poängen. De som hade uppnått högst poängtal, och därmed gick vidare till final, var Silvia Barrett, Kajsa Rosén, Nanna Söderin, Jenny Bäckström och Freja Duncan. För att samla krafter inför den stundande finalen så bjöds det på lunch och till det ett föredrag av den tyska klättraren Sarah Seeger.

Finalen bestod av tre problem där vardera klättrare hade fyra minuter på sig att klara av var och en av dessa och för varje problem slogs tävlanden ut. Två av klättrarna dominerade finalen rejält, Silvia Barrett och Kajsa Rosén, och dessa fick tävla om första platsen vid det sista problemet. En sloper vid det tredje flyttet avgjorde det hela och var till Silvias fördel, då hon satte problemet på sitt första försök.

Så här slutade alltså finalen:

1. Silvia Barrett
2. Kajsa Rosén
3. Nanna Söderin


Festen slutade dock inte där, då organisatörerna hade förberett med olika workshops för deltagarna. De workshops som erbjöds gav kunskaper inom behandlade teman som teknik, träning och näringslära, och hölls av klättrare så som Matilda Söderlund, Anja Hodann och Sarah Seeger. Här kunde ledarna för workshopsen dela med sig av sina klättererfarenheter, trick och strategier. En perfekt avslutning på en intensiv dag fylld med klättring och motivation som vinnaren i vår fototävling, Juliana Lundholm, och vår vän Amanda Eskebaek, kunde njuta av.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom