Video-test: Scarpa F1 EVO manuellt system - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 04 April 2016

Video-test: Scarpa F1 EVO manuellt system

Toppturspjäxan Scarpa F1 EVO presenterades förra året med sitt nytänkande system med automatisk låsning av skaftet för gång- och åkläge. Vi utförde ett test av dem och märkte direkt att vi gillade pjäxan, även om de hade vissa nackdelar, så fungerade den perfekt.


Det fanns utan tvekan ett antal problem med vissa tidigare pjäxmodeller, vilket har lett till en omdesign av Scarpas system denna säsong. Hittills har de släppt en manuell version, vilken ska kringgå de problem som vissa användare råkade ut för hos denna annars utmärkta toppturspjäxa.

Scarpa designade dessa pjäxor med tanke på mångsidighet och de är en modell som ligger mellan toppturs/freeride-modellen Maestrale och toppturs/tävlings-modellen Alien. Som vi nämnt så fungerar de utmärkt: som toppturspjäxor är de mycket bekväma vid bestigningar och utförsåkningen känns lika stabil som med ett par styva pjäxor. De mer extrema skidåkarna föredrar helt säkert modeller som är mer anpassade för utförsåkning, men de flesta åkare kommer kunna njuta av pjäxornas kombination av utför- och stigningskapacitet.

BOA-systemet är bekvämt att justera, fördelar trycket jämt över foten och får pjäxorna att kännas som en strumpa runt foten. Detta system har används under flera år i trailrunningskor och även om det verkar vara ett klent system så fungerar det effektivt. Ytterskalet i kolfiber ger en lateral stabilitet och tillåter därmed god kraftfördelning.

Som tidigare nämnts så designades pjäxorna för att uppnå mångsidighet. Efter att vi testat dem kan vi bekräfta att de helt klart ligger mellan pjäxor tänkta för utförsåkning och de tänka för stigningar vid tävlingar. Då de är väldigt bekväma just vid turer mot toppen så ligger de dock närmare tävlingspjäxor än utförsåkningspjäxor.


Scarpa- F1 Evo

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom