Video: Mayan Smith-Gobat, Ines Papert,Riders of the Storm - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 26 April 2016

Video: Mayan Smith-Gobat, Ines Papert,Riders of the Storm

Det har nu gått två månader sedan tyskan Ines Papert och nyazeeländskan Mayan Smith-Gobat avklarade Riders of the Storm. En legendarisk led som bestegs för första gången av Wolfgang Güllich, Kurt Albert, Bernd Arnold, Peter Dittrich och Norbert Bätz i januari 1991, efter 15 dagars klättring under en period på 5 veckor.

Mayan Smith-Gobat, på Riders of the Storm
Den fantastiska leden korsar östsidan av Torre Central i Torres del Paine, 1300m 7c A3. Adidas Outdoor, Mayan Smith-Gobats sponsor, publicerar nu en video i fyra delar som filmats av fotografen och klättraren Thomas Senf som följde med på bestigningen.

Leden innehåller riktigt tuff, teknisk vertikal klättring, breda sprickor och överhäng. Till största del är leden överfrusen, på grund av det legendariskt dåliga väder som är vanligt i området. De befann sig på väggen under tre veckor, med totalt 15 dagars effektiv klättring.

Det handlar om den femte repetitionen av leden, den första kvinnliga, och förutom detta så klarade de nästan av att klättra hela leden fritt. De lyckades med att för första gången öppna de översta två pitcherna och fann även en variant för att klättra fem pitcher i aid, därmed återstår bara fyra pitcher att red pointa i den nedre delen av leden.Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom