David Bridges och Alex Lowes kroppar återfunna på Shisha Pangma - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 03 May 2016

David Bridges och Alex Lowes kroppar återfunna på Shisha Pangma

I torsdags förra veckan, den 27 de april, befann sig Conrad Anker och Jenni Lowe-Anker i Katmandu, Nepal, redo för att återvända hem efter att ha besökt byggnationen av Khumbu Climbing Center. Ett projekt som startades för några år sedan, genom Alex Lowe Foundation, för att erbjuda teknisk träning åt de i lokalbefolkningen som arbetar på bergen. I torsdags förra veckan, den 27 de april, befann sig Conrad Anker och Jenni Lowe-Anker i Katmandu, Nepal, redo för att återvända hem efter att ha besökt byggnationen av Khumbu Climbing Center. Ett projekt som startades för några år sedan, genom Alex Lowe Foundation, för att erbjuda teknisk träning åt de i lokalbefolkningen som arbetar på bergen.

Alex Lowe och David Bridges. Foto: Chris Noble
Conrads telefon ringde under dagen och det var ett samtal från Tibet som väntade i andra änden av luren. Samtalet kom från Ueli Steck och David Goettler som befann sig på sydsidan av Shisha Pagma där de precis hade hittat resterna efter två alpinister fastfrusna i isen. Steck och Goettler beskrev de avlidnas kläder och material, och på så sätt kunde Conrad Anker vara helt säker på att de bägge klättrarna var David Bridges och Alex Lowe.

De två erfarna alpinisterna begravdes under en lavin den femte oktober 1999 och deras kroppar återfanns aldrig. Conrad Aker, som befann sig tillsammans med dem bägge, men undkom utan svårare skador.

Conrad Aker säger att ”Efter 16 och ett halvt år så har både Jenni, jag och vår familj fått ett avslut” Både Jennifer och han ber att familjens privatliv respekteras och de personer som vill minnas och hylla Alex Lowe får gärna göra detta via hemsidan alexlowe.org

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom