Expedition med vinddriven släde på Grönland - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 12 May 2016

Expedition med vinddriven släde på Grönland

En internationell expedition ska samla in data från de centrala delarna av Grönland med hjälp av sin omtalade vindsläde.

Den 15 maj påbörjas den internationella expeditionen, ledd av slädens designer Ramon Larramendi, som kommer att ta en grupp forskare runt Grönlands inre områden.

Vindsläden har redan använts med framgång under ett flertal arktiska och antarktiska expeditioner. Nu kommer den att transportera mer än 2000 kg last, utrustning och personer, med vinden som dess enda drivmedel. Genom att använda sig av vind och solenergi så släpper inte kälken ut föroreningar i luften.

Majoriteten av besättningen består av forskare från olika forskningsområden relaterade till klimatförändringar. Forskarna kommer att utföra olika undersökningar för att bättre kunna förstå hur den globala uppvärmningen påverkar den grönländska inlandsisen, samt jämföra med den prognos som FN:s klimatpanel (IPCC) förutsagt, www.ipcc.ch/report/ar5/wg3/. De kommer bland annat att göra temperatur- och fuktighetsmätningar för klimatstudier och även mäta snölagret. Förutom detta så ska de mäta närvaron av mikroorganismer i polarluften för att undersöka deras spridning och även mäta kosmisk strålning.

Förutom forskningen så kommer det att slås på stort även audiovisuellt då den norska producenten The Beagle kommer att ge oss en internationell reportageserie i 4K som kommer att visas på tv, fem stycken 30 minuters avsnitt. Det är en av de första gångerna då det under en riktig expedition utförs filmning av denna typ. Filmarna kommer att använda sig av drönare, filmkameror i 4K och ett antal specialinstrument designade speciellt för denna expedition.

Planerad rutt på Grönland.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom