Jamming in the Wild West, bröderna Pou slår till igen - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 18 May 2016

Jamming in the Wild West, bröderna Pou slår till igen

Det finns ett antal platser i USA som är kända för sin fina sprickklättring. Indian Creek är en av de finaste, med ett antal långa och fina linjer utspridda i den amerikanska öknen. Bröderna Pou begav sig därför av för att leta nya projekt och jamma sprickor i den röda sandstenen.

Eneko och Iker Pou på Moonlight Buttress
Iker och Eneko Pou är ett av de starkaste replagen i världen som består av två bröder. Sökandet efter nya projekt har lett till att de gett sig ut på en 40 dagar lång roadtrip för att hitta de bästa sprickorna bland västra USAs sandstensformationer.

Bröderna Pou i Indian Creek
De kunde till slut återvända med en bred repertoar av avklarade leder. De on-sightade bland annat de kända lederna “Moonlight Buttress” 5.12 +/300 m och“Equinox” 5.12c, och red-pointade “Less Than Cero” 5.12+/5.13-, “Bulldog” 5.12+, “The Acid Crak” 5.12+, och “Silverback” 5. 12+/300 m.

Moonlight Buttress
“I år har vi förbättrats mycket i vår sprickklättring. Vi har inte möjlighet att träna den här typen av klättring resterande delar av året så under resor som den här så måste vi generellt anpassa oss. Under denna resa har vi fallit mycket, förbättrat vår teknik och vårt förtroende för kilar, nuts och friends.. Vi känner att vi har tagit ett viktigt steg framåt inom denna typ av klättring” Berättar bröder de bägge bröderna.

Moonlight Buttress
Det här är en kort sammanfattning av videon som filmbolaget filmut.com har förberett för oss, då kameramannen Jordi Canyi har följt bröderna under dessa 40 dagar. Håll er uppmärksamma för inom kort kommer videon där Iker och Eneko berättar om sina äventyr i Vilda Västern. Sprickor, jammande och en rejäl dos fanatism, men framför allt, mycket klättring och vänner.

På pelarna

Bröderna Pou i Silverback

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom