Videotest: Ultra Endurance från The North Face - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 30 May 2016

Videotest: Ultra Endurance från The North Face

Vi testar löpskorna Ultra Endurance från The North Face, en högpresterande löparsko utvecklad med tanke på långdistanslöpning.


Löparskorna Ultra Endurance från The North Face har utvecklats med tanke på långdistans- och ultralopp. De har utan tvekan lyckats tillverka en lätt sko vars lätthet inte tummar på varken dämpning eller stöd.

Skorna är något styva och våra lättaste löpare, bland annat videons huvudrollsinnehavare, tyckte att dess styvhet kändes något speciell i nedförsbackarna under den första lörundan. En liten detalj som de vänjde sig fort vid och de tyngre löparna inte ens märkte av. Styva skor är det normala inom ultradistanser, i och med att foten hålls tillräckligt stabil för lopp av denna typ, med styva skor behöver löparen bekymra sig betydligt mindre över balansen och fötternas varje steg.

Av alla delar som skon består av, och som nämns i videon, är det sulan som står ut i mängden. Den har ett fantastiskt fäste och är utan tvekan slittålig. En av våra testlöpare har använt dem under 300 km och skorna är fortfarande i bra skick. Slittåligheten uppnås tack vare dess rejäla piggar och Megagrip-sulan från Vibram, specialtillverkad för TNF.

En kollega från vår butik i Madrid har provat skorna i det bergsområdet 7 toppar i Madrid, ett område som förutom större stenar och grus även har blötare områden. “Greppet är imponerande, det är som att ha på sig ett par klätterskor. Jag var faktiskt den enda i gruppen som hade skor med en sula som fungerade bra på underlaget. Jag tyckte mycket om att de fungerar bra även i våt terräng och att de, trots att de är styva i sulan, har en rejäl dämpning och torkar fort.”

Skons lätthet, med tanke på användningsområde, har lett till att tyngre löpare, eller löpare som har en viss löpstil, använder den som “all around”-sko. De kan användas även i kortare lopp, men det beror främst på personlig smak.

Ett bra val att ha i åtanke för de som letar efter skor av denna typ.

The North Face Ultra Endurance

köp nu

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom