Luleklättrarnas upprustning av Åbergsfortet - barrabes.com
Currency


BLOG | BARRABES VÄNNER | 10 June 2016

Luleklättrarnas upprustning av Åbergsfortet

Våra vänner Luleklättrarna passade på att rusta upp det populära sportklätterområdet Åbergsfortet i Sävast en solig dag i maj. En dag fylld av bultning, klättring och highline.

Luleklättrarnas upprustning av Åbergsfortet
Vårsolen kommer sent i Norrbotten men i maj brukar de flesta områden vara redo för utomhussäsong. Vintern och tiden sliter så klart på klipporna och de behöver löpande ses över.

Klippan Åbergsfortet i Sävast bjuder på fin klättring i de lägre graderna men har inte setts över på länge. Vissa leder kunde upplevas som obehagliga och en del var rent av farliga, med långt avstånd mellan bultarna.

Den 5 maj valde vi att tillsammans med Barrabes rusta upp denna för att få nyrekrytering av utomhusklättrare samt göra det säkrare så klart. Nya ankare där det behövdes, slyröjning, områdesstädning samt tilläggsbultning stod på schemat.

Cirka 45 personer hjälpte under dagen och vi hann även med grillning av pinnbröd samt hamburgare och korv som vi fått av lokala slakteriet. En Highline (slackline på hög höjd) sattes upp där de som vågade fick prova på.

Vädret var verkligen med oss och det blev en toppendag. Resultatet blev 48 nya bultar varav 3 nya leder, 5 nya ankare och en eldstad med sittplatser i anslutning till klippan.

Det behövs en hel del utrustning och kunskap när man ska bulta. Luleklättrarna höll i en förberedande bultkurs några dagar innan evenemanget då de som ville fick lära sig om bultning och vad man kan tänka på.

Ut i skogen och klättra!
Hälsningar,
Luleklättrarna

Foto: Patrik Öhman

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom