Gaisenjarga- på besök i ett av Sveriges bästa områden för bouldering - barrabes.com
Currency


BLOG | BARRABES VÄNNER | 04 July 2016

Gaisenjarga- på besök i ett av Sveriges bästa områden för bouldering

Vår vän i norr, Oskar Isaksson, har besökt ett av Sveriges nordligaste klätterområden för bouldering och bjuder nu på lockande bilder och en resumen.

Läser kartan i föraren för att ta ut rätt riktning mot tre stora block som ligger mot varandra och som kallas Bermudatriangeln.
Gaisenjarga är en enorm udde som sträcker långt ut i sjön Torneträsk, cirka 7 mil norr om Kiruna och 3 mil söder om Abisko, och hör till ett av Sveriges bästa ställen för bouldering. På mindre än en timmes körning från Kiruna så finner du över 600 olika etablerade problem, allt från lätta problem kring grad 3 upp till grad 8 och flera projekt. Bästa av allt är att vill du så finns möjligheten att enbart göra nyturer (etablera egna nya problem), då potentialen för är enorm och många nya stenar finns att upptäcka med problem i svårighetsgrader som passar alla. Med tanke på att udden är 17 kvadratkilometer stor, och att det finns stenar överallt, så finns det potential för flera tusen problem. Om du vill vandra runt och klättra de redan etablerade problemen rekommenderar jag föraren ”Gaisenjarga Bouldering in the subarctic”. Publicerad 2014 och skriven av Kiruna klätterklubbs egen Fredrik Hansson.

Jag hoppas vi ses ute bland blocken i sommar!

Oskar Isaksson

Uppvärmning på en lätt led på Bermudatriangeln.

Ibland är enklaste vägen ner att hoppa över till ett annat block och ta sig ner från den, så är fallet vid Bermudatriangeln. Kanske därför den heter just detta för att hoppet är exponerat med några meter ner till marken och en stenig landning om du halkar eller hoppar för kort.

Dags att göra upp eld och grilla samt koka kaffe.

Tintinblocken, 3 block som ligger alldeles bredvid bilvägen och bjuder på flera leder och svårighetsgrader.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom