Video: Chris Sharma i Mont Rebei, del II - barrabes.com
Currency


BLOG | NYHETER | 14 July 2016

Video: Chris Sharma i Mont Rebei, del II

Här följer del två i videoserien om amerikanen Chris Sharmas multipitchprojekt i Congosto de Montrebei i spanska Aragonien.


Här följer del två i videoserien om amerikanen Chris Sharmas multipitchprojekt i Congosto de Montrebei i spanska Aragonien.

Det är en spektakulär led som består av sju pitcher, 6c, 9a, 8b+, 8c, 8c, 7b, 8c+. Som Chris berättar i inledningen på videon är leden mycket varierande och tekniskt utmanande. Chris klättrar den tillsammans med Klemen Becan.

Men deras fascination för Congosto sträcker sig emellertid långt utöver klätterleden. De brukar paddla kajak från parkeringen istället för att vandra den uthuggna leden på den katalanska sidan av ravinen eller använda trapporna från Monfalcó på den aragonesiska sidan. Tack vare detta har de upptäckt en plats som enligt Klemen är ”världsunik”, med oändliga möjligheter, ja till och med för Deep water solo-klättring. I slutet av videon, som en försmak på del tre, kan vi se dem praktisera detta.

Precis som Chris Sharma nämnde i del 1 är de mycket fascinerade av denna plats: ”Det var en otrolig upptäckt. Självklart har man klättrar där under generationer, men jag kände inte till platsen. Jag blev otroligt imponerad av dessa big walls första gången jag kom dit. För varje gång jag kommer dit blir jag än mer förälskad i Montrebei. Det är verkligen en spektakulär plats, med sina stora bergsväggar, den gröna floden och de snöklädda Pyrenéerna i bakgrunden.”

Det är en storslagen föreställning på vad som antagligen är en av de svåraste multipitchlederna i världen. I videon ser vi några hopp som man måste utföra i inledningen på femte pitchen, vilket orsakar ett antal fall, något som i sin tur nästan skrämde livet ur de vandrare och turister som passerade nedanför väggen.

Projektet inleddes för ungefär fem år sedan när Chris bultade leden. Klemen Becan förklarar att på en del platser förstår han inte hur Chris kunde göra detta nedifrån, och Chris bekräftar att för någon som kommer från sportklättringen, innebar det att han tvingades ta till sitt yttersta vad gällde teknik, styrka och erfarenhet.

Video: Ricard Giancola
Chris Sharma Barcelona

Chris Sharma förbereder sig för hoppet vid inledningen på femte pitchen.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)


International  |  España  |  France  |  Deutschland  |  United Kingdom