Videotest: Alpinistryggsäcken Roc Helios 25 från Haglöfs - barrabes.com
Currency

BLOG | TEST | 01 August 2016

Videotest: Alpinistryggsäcken Roc Helios 25 från Haglöfs

Roc Helios från Haglöfs är en 25-litersryggsäck designad med tanke på modern, snabb alpinism.


Roc Helios från Haglöfs är en 25-litersryggsäck designad med tanke på modern, snabb alpinism.

Ryggsäcken har en minimalistisk design, något som är kännetecknande för Haglöfs, den är lätt med tanke på dess hållbarhet och användningsområde (625 gr), samt den är mycket bekväm. Dess form och hur den fördelar vikten påminner till viss del om en trailrunningryggsäck, även om denna väger mer. Ryggsäcken har Haglöfs dämpande bärsystem Interact Suspension System, den är verkligen effektiv och bekväm och man kan röra sig smidigt och snabbt utan att den på något sätt känns störande. Till syvende och sist är ju detta det viktigaste när det gäller ryggsäckar, att vi kan röra oss smidigt och bekvämt och att den fördelar vikten på ett sätt så att vi inte blir trötta.

Ryggsäcken har två fästöglor för isyxor och en för rep. Stavar och t.ex. kläder kan fästas med ett system av elastiska band. Den har en sidoficka med dragkedja, visselpipa och är tillverkad i slitstarkt material med inre förstärkning.

Vi gillar att man placerat öppningen vid ryggpanelen, likt de man kan hitta på snowboardryggsäckar. När du ska välja en medelstor ryggsäck tänk då på att en hel öppning är mycket praktisk. Man kommer lättare åt sina prylar och behöver inte tömma ryggsäcken vid varje stopp. Men i tidigare modeller så kunde det uppstå problem med att öppna ryggsäcken om man hade fäst utrustning som t.ex. isyxor och stavar på dess utsida.

De första ryggsäckarna att lösa detta problem var modeller anpassade för snowboard. Brädan måste ju fästas på ryggsäckens utsida, men detta innebar att man inte kunde komma åt öppningen. Då kom man på idén att ha öppningen vid ryggpanelen. Senare har ett antal modeller av klätterryggsäckar lånat denna idé.

Nu använder Haglöfs sig av denna teknik på den här modellen, och resultatet är utmärkt. Man kan ju tänka sig att denna lösning skulle skapa problem i situationer när man, med ryggsäcken på sig, ber en kompis att plocka ur något ur ryggsäcken. Men ärligt talat, om man föredrar en frontmatad modell, så är det mycket svårt att med ryggsäcken på sig plocka ur något som inte är placerat högst upp i ryggsäcken, för om man öppnar den helt faller ju hela packningen ut på marken. Ur den synvinkeln är det inte alls någon dum idé att ha öppningen vid ryggpanelen.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det är en utmärkt lätt ryggsäck av hög kvalitet för snabba alpinister.Det är en modell som följer Haglöfs etablerade princip LIM (Less Is More), tillverkad av högsta kvalitet och den har allt nödvändigt utan några överflödiga detaljer.

Dess rena design gör att den även kan användas vid vandring. Och slutligen, ett sista ord om dess vita färg... som kommer att ha sina anhängare men också belackare.

Haglöfs Roc Helios 25

Köp Nu

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)