Klättring i OS år 2020 - barrabes.com
Currency

BLOG | NYHETER | 11 August 2016

Klättring i OS år 2020

Klättring är med som sport i OS i Tokyo 2020. The International Ski Mountaineering Federation har fullt ut godkänts av den Olympiska Kommitéen.

Pie de foto: Adam Ondra under Världscupen i klättring i Gijón.
Klättring som olympisk sport i Tokyo 2020

Efter år av hårt arbete och mycket tålamod har den Internationella Olympiska Kommitéen (IOC) tillkännagett att klättring kommer att finnas med som sport under de kommande Olympiska Spelen i Tokyo, Japan, år 2020.

Det har under det senaste decenniet verkat som att erkännandet av klättring som olympisk sport varit nära ett flertal gånger, trots det så kom aldrig något uttalande från IOC. När Japan valdes som värdland för OS år 2020 så ökade chanserna för ett erkännande, dels för att lander har cirka 500.000 klättrare och även för att staden som organiserar OS har rätt att inkludera en sport som är populär i landet.

I OS i Tokyo kommer det att handla om medaljer i tre grenar: speedklättring, teknisk svårighet och bouldering. Vardera gren är uppdelad i dam- och herrkategori.

Topptursskidåkning inkluderas i det olympiska programmet

Att klättring räknas som sport är inte den enda goda nyheten för oss som älskar tt röra oss i bergen. IOC har även tillkännagett att The International Ski Mountaineering Foundation nu är en del av den Olympiska rörelsen. Vägen är fortfarande lång, men de är nu ett steg närmare ett möjligt deltagande i OS.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)