Video: Question Madness, 50 år med The North Face - barrabes.com
Currency

BLOG | NYHETER | 26 October 2016

Video: Question Madness, 50 år med The North Face

Det amerikanska friluftsmärket fyller 50 år och det firas med en video med bilder från sina atleters äventyr under dessa år.


År 1966 öppnade två unga friluftsfantaster, Douglas Tompkins och Kenneth "Hap" Klopp, en liten butik vid norra San Franciscos stränder.

Deras kunder och vänner var de som startade den tysta revolutionen som exploderade under sommaren 1967 i samma stad. Frihetens vindar nådde även friluftsvärlden och i Yosemite började en revolution att växa till sig. De såg snabbt att det traditionella sättet att se på utrustning inte var nog för att klara av klättrarnas nya drömmar om livet i bergen.

År 1968, när de flyttade till Berkeley, platsen där allt hände, bestämde de sig för att börja tillverka sina egna kläder, ryggsäckar, sovsäckar och tält, designade för att följa den nya typen av kunder. Därmed startade de sitt eget märke och på så sätt föddes The North Face.

Det kaliforniska märket fyller nu 50 år och för att fira har de publicerat en video med spektakulära bilder på sina atleter. Videon handlar om en viktig fråga som ofta ställs om alpinism: Är det galenskap?

“Det är konstigt när ett stort antal personer ifrågasätter din motivation och om du är helt ok i huvudet eller inte.” Dessa ord kommer från Alex Honnold och är de ord som inleder videon, samtidigt som vi ser bilder på några av hans frisoloklättringar.

Svaret finns bland bilderna som ackompanjeras till musik av Cat Stevens.

Det är mycket möjligt att det ser ut som galenskap, sett utifrån, men som många av oss friluftsälskare vet så är det inte galenskap att följa sina drömmar, springa på världens stigar, klättra på bergen, vandra i djungler. Att leva intensivt på grund av våra livsval är inte galenskap.

Det är livspassion.

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)