Videotest: Arc’teryx Bora AR 50 Ryggsäckar - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 24 October 2017

Videotest: Arc’teryx Bora AR 50 Ryggsäckar

En ryggsäck med fullständig stötdämpning som hjälper oss att enklare bära packning och att undvika obalans.


Ryggsäcken Bora AR 50 från Arc’teryx är direkt designad för alpinister, bergsvandrare och bergsklättrare.

Den har allt en ryggsäck bör ha: tillverkad i lätt och extremt slittåligt material, utsatta delar är vattentäta, den har tejpade sömmar m.m. Den största skillnaden från andra ryggsäckar är dess bakstycke och framför allt dess midjestötdämpning, RotoGlide™, som kan ses i videon.

Det ergonomiska och ställbara bakstycket har ett styvt, ventilerande system som motverkar att ryggsäcken tappar formen och andningsförmågan vid mindre packning.

Vi har systemet RotoGlide™ att tacka. Ett stötdämpningssystem i fyra riktningar som hjälper till att undvika de obalanser som ofta uppstår vid tekniska rörelser och därmed gör ryggsäckens vikt till en nackdel. Förutom det så dämpas de rörelser som vi orsakar vid varje steg.

Hur tycker vi att dess funktion är? Helt klart effektiv. Det första vi lägger märke till är känslan av att bära på mindre packning än det vi har på ryggen. Rörelserna hjälper oss vid de tillfällen som en vanlig ryggsäck får oss i obalans. Effekten är subtil, vilket är bra, ryggsäcken rör på sig men rörelserna är mjuka och välbalanserade.

Vi känner oss mindre trötta, jämfört med när vi använder en vanlig ryggsäck, då den inte rör sig som en pendel på ryggen vid varje steg. Något som verkligen uppskattas vid dagens slut.

Ett bra exempel på hur den rör sig, utan att vi behöver kämpa emot obalans, kan ses i videons sista del. Skidåkaren åker nedåt och i varje sväng kan en liten rörelse ses, den balanserar ryggsäcken och motverkar delar av lutningen.

Det återstår att se hur tåligt systemet är, hittills har vi inte kunnat bedöma detta.

Arc'Teryx Bora AR 50

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)