Videotest: Gore-tex Shakedry - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 24 October 2017

Videotest: Gore-tex Shakedry

Plaggen i kategorin Gore-tex Active är tänkta för användning vid mycket fysiska aktiviteter. De är vattentäta och ventilerande plagg, designade med extremt låg vikt och maximal ventilering för att inte skapa överhettning under t.ex. tävlingar.


Priset man får betala för att uppnå detta är begränsad hållbarhet. Dessa är plagg anpassade för specialister och är t.ex inte anpassad för det slitage som en vandrare eller alpinist utsätter sina kläder för.

I år har Gore-tex, tack vare Shakedry-teknologin, tagit denna typ av plagg ytterligare ett steg i utvecklingen då membranets yttertyg tagits bort. I videon testar vi jackan One Gore-Tex Active Run Jacket, från Gore Running Wear.

Gore-tex är generellt uppbyggt likt en sandwich: ett inre lager som är i kontakt mot kroppen, ett mellanlager och ett yttre lager som skyddar plagget mot slitage. Genom att ta bort det yttre lagret minskas vikten och andningsförmågan ökar. Det resulterar i ett plagg som kan användas i förhållanden som hittills inte varit möjliga, ett plagg liknande en tunn vindjack för löpning.

Samtidigt som andningsförmågan ökar minskar också hållbarheten och skyddet mot slitage. Dessa plagg kan inte rekommenderas för användning med ryggsäck, på grund av slitage från axelremmarna. Materialets utsida har den nya behandlingen shakedry, vilken möjliggör att man kan torka plagget genom att bara skaka det. Det är verkligen effektivt.

Behandlingen gör att man undviker nedkylning i kontakt med ett fuktigt yttre tyget, vikten ökar inte på grund av vätan och plagget kan packas torrt även vid regn. Något som är mycket önskvärt för löpare och cyklister.

Det handlar om en mycket effektiv teknologi för de omständigheter som den är designad för. Den kommer att glädja löpare och cyklister, men plaggen kan inte rekommenderas för alpinister eller vandrare med ryggsäck.Dynafit - Ultra GTX Shakedry Jacket

KÖP NU

Arc'teryx Norvan SL Hoody

KÖP NU

The North Face Hyperair GTX Trail Jkt W

KÖP NU

The North Face Hyperair GTX Trail Jkt

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)