Hur du förbereder och packar din vandringsryggsäck för en dagstur - barrabes.com
Currency

BLOG | TIPS | 17 May 2018

Hur du förbereder och packar din vandringsryggsäck för en dagstur

Det är ofta lättare att veta vad man ska packa i ryggsäcken, och hur det ska packas, inför en flerdagars vandringstur än för en dagstur. Inför en dagstur förbereder sig de flesta endast med lite vatten, mat och eventuellt överdragskläder, eftersom ingen övernattning ska göras.


Mycket kan däremot hända på vandringen om denna är planerad i fjällen eller annan bergsmiljö och det är därför viktigt att vara väl förberedd. Det kan ske snabba växlingar i vädret, vi kan råka komma bort från stigen och har man otur så skadar man sig på något sätt. Det är därför viktigt att vara förberedd för den här typen av oförutsägbara händelser.

I videon visar vi det som de flesta av oss packar i väskan för en heldag på vandringsstigarna som t.ex. vind-/regnjacka, mat etc, men också utrustning som många inte tänker på. Den extra utrustningen kan lösa många av de problem vi kan stöta på och vikten av din ryggsäck kommer inte heller att öka särskilt mycket med den i, även om vi kan tro det.

Den största andelen av oss har mobilen nära till hands för att ta bilder, skicka meddelanden eller ringa när vi har täckning. Vi väljer däremot att räkna den som säkerhetsutrustning, tillsammans med nödfilt, första hjälpen, extra vatten, vissla, energibars och GPS. Mobilen placeras därför väl skyddad inuti väskan, alltid avstängd och med full laddning, för att garantera dess användning vid en nödsituation.

Kom ihåg att alltid ge er ut väl förberedda och framförallt... Njut av vår natur!

Hos Barrabes hittar du allt du behöver till din dagstur:

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)