Video: Jackan Ventrix från The North Face. Justerbar temperatur? - barrabes.com
Currency

BLOG | TEST | 14 November 2017

Video: Jackan Ventrix från The North Face. Justerbar temperatur?

Systemet Ventrix från The Nort Face tillåter en automatisk reglering av temperaturen beroende på om vi är stillastående eller i rörelse.


I grund och botten är det en jacka med syntetisk stoppning, liknande de moderna sportjackor som idag finns på marknaden och som används som andra eller tredje lager. Men inuti jackan finns en grundläggande skillnad i jämförelse med dessa: hela jackans syntetstoppning är fylld av mikroperforeringar. När vi är stillastående är dessa öppningar stängda, och jackan är lika varm som vilken annan jacka som helst.

Men i det ögonblicket vi rör på oss och syntetmaterialet sträcks ut och dras ihop, så öppnas dessa öppningar och tillåter att värme och fukt släpps ut. På så sätt regleras temperaturen innanför jackan.

Jackan Ventrix från The North Face har testats med mycket goda resultat som mellanlager vid mycket låga temperaturer. David Göttler använde jackan när han i alpin stil på 13 timmar klättrade sydväggen på Shisha Pangma tillsammans med Hervé Barmasse.

Under denna höst har vi vid flera tillfällen haft möjlighet att testa jackan. Och visst märker man av den värmereglerande tekniken: vid kallt väder behöver vi inte så ofta ta av och på oss olika klädlager, och den hjälper oss så att vi inte blir överhettade.

Men detta innebär inte att det inte är en varm jacka såsom andra ytterplagg. Jackan erbjuder helt enkelt en förbättrad komfort och effektivitet då man inte behöver ta av och på sig den vid temperaturskiftningar.

Ventrix The North Face

Köp nu

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)