The North Face Apex Flex GTX 2.0 - barrabes.com
Currency

BLOG | TEKNIK | 15 May 2018

The North Face Apex Flex GTX 2.0

Samarbete mellan Gore och The North Face där flexibiliteten, komforten, ventileringen och den mjuka insidan från en softshell-jacka kombinerats med regntätheten från en skaljacka.
Gore-Tex och The North Face har skapat ett nytt material som är gjort exklusivt för plagg från The North Face. Materialet är lösningen på det karaktäristiska problemet med regntäta och ventilerande 3-lagers skaljackor, nämligen att de är hårda och kan kännas något obekväma.

Därför har flexibiliteten, komforten, ventileringen och den mjuka insidan från en softshell-jacka förenats med regntätheten från en skaljacka.

Med det här materialet kan man tillverka plagg med exceptionella egenskaper för dem som inte eftersträvar de mest tekniska och lätta alpinistjackorna utan istället värderar mångsidighet och komfort. Materialet passar bra för fjällvandring som inte är alltför teknisk, friluftsutflykter, resor, till vardags mm.

Skaljacka? Softshell? Det bästa från båda världar

Apex Flex GTX inkluderar ett Gore-Tex-membran i tre lager som gör det regntätt men uppvisar även två stora fördelar jämfört med andra plagg med denna typ av membran: Nämligen dess elasticitet och framförallt dess inre tyg som är mjukt, bomullsliknande och komfortabelt. Jackor som är tillverkade i Apex Flex GTX är behagliga på insidan samtidigt som det typiskt krafsande ljudet från trelagersjackor eliminerats.

Fram tills nu har vi varit tvungna att välja mellan en traditionsenlig skaljacka (helt regntäta men med reducerad komfort) eller en softshelljacka (högre ventilering, hållbarhet, elasticitet och komfort men med mindre regnskydd). Med Apex Flex GTX får man det bästa från båda världar: god ventilering, elasticitet och komfort med en hög grad av regntäthet. Jackan är mycket behaglig och kan användas både i fuktiga som i torra förhållanden.

Apex Flex GTX uppvisar även, liksom många softshelljackor, vissa värmande egenskaper.

Vad skiljer Apex Flex GTX från Gore-Tex C-knit?


Båda tygen är vävda cirkulärt och har en behaglig yta. Gore-Tex C-Knit är emellertid tunnare än Apex Flex och är inte heller lika varmt eller bekvämt. C-Knit används på tunnare jackor medan Apex Flex GTX uppvisar ökade softshell-kvaliteter, ökad slitstyrka och förbättrat skydd.

Även om Apex Flex GTX är tyngre än C-Knit eller de typiska skaljackorna bör man tänka på att Apex Flex GTX är en kombination av skaljacka och softshell som under 3 årstider ersätter 2 av 3 lager. Detta innebär att man bär ett plagg mindre. Rekommenderas att användas under alpinism som inte är alltför teknisk, vandring, resor mm.

På den nya versionen Apex Flex GTX 2.0 från 2018 har ventileringen ökats med 12% samtidigt som vikten har reducerats med 10% jämfört med föregående modell.

The North Face Apex Flex GTX 2.0

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)