Video: The Alex Megos Formula - barrabes.com
Currency

BLOG | NYHETER | 22 March 2016

Video: The Alex Megos Formula

Den 23 årige tysken Alex Megos är en av världens starkaste klättrare. Han upprepar inte bara de svåraste ledarna i världen, utan han klättrar dem även väldigt snabbt. Ett exempel på detta är när han för några år sedan klättrade Action Direct, den legendariska leden i Frankenjura, på bara två timmar från första försök till dess avklarande.


Denna talang ledde till att han blev den första som flashade en 9a led (flasha= avklara en led på första försöket) och även till att han avklarar leder i svårighetsgraderna 9a+ och 9b- på relativt kort tid jämfört med det som är normalt. Det var fallet med leden First Round First Minute som vi kan se i videon.

Denna serie av 4 videor: Momentum, Friction, Gravity och Symmetry, försöker förklara vad som ligger bakom Alex Megos framgång. Han har extremt god teknik och är så stark att han kan göra pull ups med en arm, men hans framgång är långt mer komplex än bara styrka. Han har sedan han var barn tränat hårt och enligt hans pappa så kommer han någon dag nå sin gräns, men enligt hans tränare så är denna ännu långt borta: ”Först sa man att maxnivån var 7 (6a), sedan sa man att det var 7a, nu befinner vi oss på 9b+. Varför måste vi tänka att det finns en maxgräns?

Foto: Frank Kretschmann Tack till Red Bull Content Pool

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)