Video: Adam Ondra, testar Stoking the fire 9b - barrabes.com
Currency

BLOG | NYHETER | 29 April 2016

Video: Adam Ondra, testar Stoking the fire 9b

Chris Sharma gjorde förstabestigningen av leden Stoking the fire, 9b i Santa Linya, år 2013, en av de hårdaste sportklätterlederna i världen. Leden ger ingen möjlighet att vila och är rent utsagt episk, som Adam Ondra säger i den här viden ”antagligen den finaste 9b som finns i hela Katalonien”.


Den starke tjecken lyckades, i februari i år och efter ett antal försök, äntligen avklara den omtalade leden och vi fortsätter att imponeras av hans framgångar. Trots att han spenderar den mesta tiden med att studera på universitet så har han inga problem med att hålla sig i form, snarare tvärt om. I videon förklarar han själv hur hans studier gör att han under veckorna inte har möjlighet att resa och han tränar därför extra hårt på den lediga tid som han har. Den hårda träningen i klättergymmet hjälper honom att hålla sig stark inför de gånger han har möjlighet att klättra ute, hård träning som antagligen inte skulle utföras på samma sätt om han spenderade hela året med att klättra och resa.

Videon visar inte hans avklarande av leden i februari, men däremot hans bästa försök innan han återvände till skolbänken igen. Ett fint exempel på hur en led kan avklaras med hårt arbete under månader och ibland år.

Video, tack till Chris Sharma, en produktion av Ricardo Giancola och Jorge Visser.

Adam Ondra gör ett försök på Stoking the fire, Santa Linya

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)