Skam den som ger sig - barrabes.com
Currency

BLOG | BARRABES VÄNNER | 26 May 2016

Skam den som ger sig

Alla har säkert varit med om känslan som infinner sig inom en när man klarar av något man tränat inför eller försökt klara under en längre tid, kanske år? Förförra helgen var jag ute vid Solberget, Åkersberga för att göra ett ledpress på leden Bort bred.


Det är en led som jag varit på under flera års tid dock bara något försök per år vilket alltid slutat med en trasig kropp, lite blåmärken och en repetition av kunskaperna i att backa och rensa sitt eget skrot som försteman. Vid ett av försöken knäcktes även ett revben. I Stockholmsföraren står det följande: ”Brant offwidth med krångligt slut” vilket jag nog kan hålla med om. Jag minns första gången jag gjorde ett försök i vetskapen av att det inte finns en chans att jag kommer upp för det här men samtidigt tänkte jag att det kan ju kanske gå trots att det var ungefär en hel grad svårare än vad jag brukade klättra då. Det var tron på mig själv, och nyfikenheten, som fick mig att testa. Den realistiska sidan segrade stort denna gång, men samtidigt fick jag inom mig en liten uppenbarelse. Jag gjorde ett försök rätt långt utanför min komfortzon vid det tillfället och insåg att det finns hopp för framtiden.

Vid tillfället för 2 veckor sedan åkte jag till Solberget enbart för att klättra Bort bred. Jag kände att tiden var inne! Det fanns egentligen bara en tanke i huvudet och den var att det är idag det ska ske. Inknuten i repet stod jag vid insteget, tittade upp, och tänkte ”Gör det bara. Du kan Joel, du kan”. Cirkaa 5 minuter senare så står jag uppe på berget. Jag gjorde det! Det kändes som att jag stängde en bok och öppnade en ny, utan att ha läst vad den nya handlar om. Eufori? Första tanken när jag reste mig upp uppe på toppen var ”Och nu då?”. Jag var bara tyst och kände mig tom. Efter en stund började jag fundera på vad nästa mål ska bli.

Bort bred är inte någon jättesvår led för en duktig klättrare men för mig betyder det väldigt mycket att jag äntligen lyckats med att ta mig upp, eftersom att klättring för mig handlar om mina mål som jag själv väljer. Det spelar egentligen ingen roll hur svårt målet är att uppnå det viktigaste är att man tror på sig själv och inte ger upp om man verkligen vill uppnå det. Glöm inte att det ska vara roligt också.

Joel Nyberg, www.joelnyberg.se

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)