Video: Vibram Arctic Grip och Bestard Crossover AG – magi på is - barrabes.com
Currency


BLOG | TEST | 18 December 2017

Video: Vibram Arctic Grip och Bestard Crossover AG – magi på is

Vi testar den nya sulan Arctic Grip från Vibram, med ett resultat på is som överskuggar allt som vi tidigare känt till.


Sulan Arctic Grip från Vibram har säkerligen det bästa greppet på blöt is som vi någonsin har testat. Greppet är verkligen bra, nästan lika bra som på torrt underlag, och kan inte jämföras med någon annan liknande sula.

Arctic Grip teknologin har ett grovt mönster. Sulan är tillverkad av en Ice Trek-blandning som har den fördelen att den inte blir hård vid kyla, vilket innebär ett bra grepp på torr is. Den centrala delen av sulmönstret, som syns med blåa prickar i videon, har teknologin Arctic Grip, och det är detta som har en effekt på blöt is, vilket syns i videon. Vibram ger ingen information om vad teknologin består av.

Som vi tidigare nämnt, så är det en förvånansvärd känsla att prova en sula med Arctic Grip därför att greppet inte kan jämföras med något annat som vi känner till. Vi pratar inte om frusen blötsnö, eller tunna ishinnor som krossas av våra steg, nej, precis som ni kan se i videon handlar det om fuktig plan is, liknande skridskois, som man naturligt kan gå på med dessa sulor. Det är nästan som om de hade dubbar, men utan att det negativt påverkar greppet på torrt underlag.

Vi har testat sulan på de halvstyva vandringskängorna Bestard Crossover AG, efterföljarna till modellen Bestard Crossover BG3, som framgångsrikt har fungerat som en tresäsongs vandrings- och alpinkänga. Vi vill understryka att sulan på intet sätt ersätter stegjärn vid vandringar i högfjällsterräng, eller vid andra situationer där stegjärn är nödvändiga. Den stora fördelen med sulan är att den helt enkelt ger bättre säkerhet i situationer då vi tvingas gå på isigt underlag. Det ska tilläggas att sulan även har mycket bra grepp i blöt klippig terräng.

Detta bra grepp på vinterunderlag har uppmuntrat till att andra typer av kängor, både vandringskängor och vardagskängor, utnyttjar samma teknik för användning vid kallt klimat. Merrell har tillverkat olika modeller, några i form av vinterkängor som kan användas till både vardags och till vandring på platser där isigt underlag är vanligt förekommande.

Det är på mjuka sulor som teknologin Arctic Grip fungerar allra bäst. I och med att tekniken är placerad i den centrala delen av sulan, innebär det att i vissa situationer på styva eller halvstyva vandringskängor, när man stödjer sig på tådelen eller på sidorna av foten, förhindrar detta att Arctic Grip-delen kommer i kontakt med isen (men i många andra situationer kommer den till hjälp). På en mjuk sula är den emellertid alltid i kontakt med underlaget.

>

Bestard Crossover AG

KÖP NU

Merrell Moab FST Ice + Thermo

KÖP NU

Merrell Capra Glacial Ice+ Mid Waterproof

KÖP NU

Merrell Capra Glacial Ice+ Mid Waterproof

KÖP NU

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)