Videotest: Löparskor Akasha, La Sportiva - barrabes.com
Currency

BLOG | TEST | 14 April 2016

Videotest: Löparskor Akasha, La Sportiva

Akasha är den nya löparskon från La Sportiva, designade för att vara bekväma under långa distanser. Därför är Akashas sulor bredare och består av mer material, något som ger dem bättre dämpning och stabilitet, speciellt i hälen.


La Sportiva har tagit fram en mycket bra sko. Det vi ser är att de använt lösningar och teknologier som de sedan tidigare vet fungerar väl i modellerna Bushido och Ultra Raptor. Sulan är ett exempel på ett koncept som tidigare fungerat och känslan av nytänkande beror mer på designen och de egenskaper som La Sportiva ville uppnå när de skapade denna modell, än på de material som använts.

Utseendemässigt så har skon mjukare former än övriga modeller från La Sportiva och liknar mer en ”vanlig sportsko” än en typisk löparsko. Det är en sko med rejäl dämpning som är anpassad för långlopp och som trots dess rejäla mellansula är riktigt lätt.

Den är ett mellanting mellan den minimalistiska Bushido, anpassad för korta distanser och tekniskt medelsvår terräng, och den rejält tekniska Ultra Raptor med sina integrerade skydd. Detta resulterar i en sko som är väldigt bekväm och lätt, för medelsvår terräng och allmän användning. Trots att skon är så bekväm så har det inte tummats på tekniken och ett antal användare väljer säkerligen att använda den i tekniskt svår terräng då den är både stabil, bekväm, har gott stöd och mindre aggressiv tå.


La sportiva Akasha

Köp nu

La sportiva Akasha

Köp nu

La sportiva Akasha

Köp nu

La sportiva Akasha W

Köp nu

La sportiva Akasha W

Köp nu

Latest articles

Gift Card
With the Barrabes Gift Card you'll always get it right!
Subscribe to our Email List
Would you like us to inform you about our special offers and latest products?
Don't hesitate to contact us.
contact us
or call to
44 (161) 3940679
(Monday to Thursday: 8AM - 5PM UTC.
Friday: 8AM - 2PM UTC.)